Nazorginstructie
Na het piercen kunnen er een aantal veranderingen rond het piercinggebied optreden. Dit is normaal en kan onder andere het volgende bevatten: zwelling, een kleine hoeveelheid bloedverlies in de eerste paar dagen, het vormen van een korst rond de sieraden tijdens de genezing, mogelijk ook blauwe plekken en droge huid rond de piercing. Daarnaast kunnen er ook vormveranderingen in het piercinggebied optreden. Dit is allemaal een normaal onderdeel van het genezingsproces en we willen je eraan herinneren dat de genezing van een piercing geen magisch proces is.
Tijdens het piercen ontstaat er een diepe wond die tijd nodig heeft om te genezen. Hoe snel deze wond geneest hangt af van de plaats van de piercing, de metaalsoort, de vakkundigheid van de piercer en de kwaliteit van de nazorg. Als je de piercing goed verzorgt, duurt het 2 tot 12 maanden tot de wond genezen is.
Als je na het lezen van deze instructies nog vragen hebt, neem dan contact op met Queen Piercing.
Contact opnemen bij problemen:
Neem bij twijfel altijd contact op met de studio of een arts.
Als je extreme roodheid, zwelling, pijn, pus of koorts ervaart, neem dan onmiddellijk contact op met een arts.
Bij minder urgente problemen, zoals irritatie, ongemak of twijfels over de genezing, kan je contact opnemen met de studio.
Nazorgkit van Queen Piercing:
Queen Piercing biedt een gratis nazorgkit aan om het genezingsproces te ondersteunen. Deze kit bevat een blok antibacteriële zeep en een klein potje zout. Het potje zout moet worden opgelost in een halve liter water om een milde oplossing te maken. Meng het zout volledig met kraanwater of flessenwater totdat het volledig is opgelost. Je kunt het water koken, maar dit is in Nederland niet noodzakelijk. Bewaar deze oplossing in de koelkast en ververs deze wekelijks. Het is aan te raden het lege zoutpotje te bewaren, zodat je het kan vullen met grof zeezout zonder toevoegingen van de supermarkt, mocht je nieuwe zoutoplossing nodig hebben.
Algemene piercings:
Was de piercing tijdens het genezen twee keer per dag met de antibacteriële zeep uit je nazorgkit. Schuim je vingers op en breng zeep aan op de piercing door het sieraad heen en weer te bewegen (in het geval van een staafje) of door het te draaien (in het geval van een ring). Bij dermal anchors, surface bars en soortgelijke implantaten is het belangrijk om voorzichtig te wassen rond de wond zonder het sieraad te bewegen. Spoel de zeep vervolgens grondig af op dezelfde manier. Week de piercing ook eens per dag in de zoutoplossing, door een in de oplossing gedrenkt make-up pad of papieren handdoekje op de piercing te plaatsen gedurende minimaal 5-10 minuten. Spoelen na het weken is optioneel, maar aanbevolen. Droog de piercing goed na het wassen en weken, met behulp van een schone papieren handdoek of wattenstaafje. Houd de piercing de rest van de dag zo droog mogelijk.
Mondpiercings:
Mondpiercings moeten worden gespoeld met een chloorhexidine-oplossing, zoals geadviseerd door de GGD. Dit kan echter voor sommige mensen te sterk zijn, daarom bieden we ook een natuurlijk alternatief: een sterke zoutoplossing. Meng het volledige potje zout uit je nazorgkit met 250 ml water tot het volledig is opgelost. Bewaar deze oplossing in de koelkast en vervang hem zo nodig. Spoel je mond met deze oplossing of chloorhexidine-oplossing 4-6 keer per dag, waarbij je er vooral voor zorgt dat je dit 's ochtends en 's avonds doet. Voor mondpiercings zoals de lip piercing, die ook een uitwendig gedeelte hebben, is het belangrijk om ook de buitenkant te reinigen. Een eenvoudige manier om dit te doen is door een shotglas sterke zoutoplossing te mengen met een shotglas gewoon water. Dit verdunt de oplossing naar de juiste concentratie. Doop een schoon papieren doekje of wattenstaafje in deze oplossing en breng het aan op het uitwendige gedeelte van de piercing, net zoals je zou doen voor een algemene piercing. Zorg ervoor dat je je handen wast met de antibacteriële zeep voordat je de nazorgprocedure start, maar gebruik geen zeep direct op de uitwendige delen van de mondpiercing. Voor deze delen is alleen de zoutoplossing nodig. Vermijd kussen en orale seks tijdens het genezingsproces. Voor tong- en lippiercings raden we aan om na ongeveer 2 weken een kortere staaf in te brengen, mits de zwelling voldoende is afgenomen. Als de zwelling na 2 weken nog steeds aanwezig is, is het beter om 3 weken te wachten voordat je het staafje vervangt. Het is altijd belangrijk om te luisteren naar je lichaam en de signalen die het geeft tijdens het genezingsproces.
Intieme piercings:
Volg de zorginstructies voor algemene piercings. Bescherm intieme piercings tijdens seksueel contact altijd met een extra stevig condoom (bijv. een condoom voor anale seks) of een beflapje. Heb bij voorkeur geen seksueel contact tijdens het genezingsproces. Drink ongeveer één uur voor het schoonmaken van je genitale piercing een glas water. Zo kun je zeepresten na het wassen sneller uitplassen. Zeep in de urinebuis kan een blaasontsteking veroorzaken.
Dit zijn algemene richtlijnen. Volg altijd het specifieke advies op dat je hebt gekregen van je piercer of arts.
🏥 Voor nazorg en check-ups bieden wij GRATIS ondersteuning via WhatsApp. Stuur ons gerust een foto of video van uw piercing voor advies of beoordeling.